Thursday, January 14, 2010

Mot de småländska skogarna


Tillbaks till Campus i helgen! Ska bli....intressant. Helt klart. Kommer jag vara glömd eller berömd? Ha ha. Så vad har hänt sedan sist? Förutom allt promiskuöst skvaller verkar två händelser som ägt rum i dagarna satt avtryck. Dels så skulle 20 personer från Viktväktarna väga sig i en lokal i Växjö när golvet ger vika. Denna händelse verkar vara i ropet.

Den andra nyheten är det faktum att Växjö Universitet is no more. Nu heter Vxu tillsammans med Kalmars högskola Linnéuniversitetet. Känns snyggt. Hade i början av terminen en konversation med representanter från dåvarande Vxu som körde turné i Spanien. Face to face fick jag chansen att fråga hur många e-mail de fick per dag (eftersom man aldrig får något svar) och de fick chansen att fråga vad vi tyckte om Lnu. Jag svarade att det ser ut som att Trisslott sponsrar kalaset och syftade på loggan som har identiska färger. De skrattade och förklarade att de var oerhört nöjda eftersom Vxu aldrig riktigt hade någon grafisk profil överhuvudtaget.

Sen händer ju såklart det som alltid händer. Gnäll, det klassiska gnället från studenternas sida. Ingen gillar förändring, stoppa förändring, förändring muy mal. Som den låtsaskonsult jag hattat runt som har jag insett att man kan komma med hur många bra förslag som helst, men bekvämlighet är en slags harmonisk tröskel som gör att responsen blir " mmm aah det låter ju fint, men nä, vi har det bra som vi har det". Så nu verkar det som att nya Lnu har fått en klump i magen för att studenterna reagerar och startar en facebookgrupp som heter RIP Vxu.

Men kära nån. Omvärlden verkar tro att facebook är någon slags mini-EU där frågor väcks, analyseras och röstas om. Folk bara klickar. KLICKAR. Merparten lägger kanske inte ens 2 sekunders betänketid på vad saken gäller innan de ansluter sig till opinionsbildningen. Till slut har 1 miljon pers gått med i gruppen "Vi som tycker att Trollhättans kebabsås borde finnas i hela södra Sverige". Inte fan bör kommunfullmäktige eller riksdag ta upp det ändååå. Även ifall det är 1 miljon personer som engagerad sig i detta. Aka klickat.

Förändring. Ge folk en eller två månader så är det lugn i båten igen. Om Lnu slänger in lite tårta och kaffe på invigningsfesten så är det nog till och med glömt innan dess.
Tjong

No comments: