Saturday, August 22, 2009

Ikväll hal jag och Emma valit på Shangli-la och ätit lis. Det val loligt. Inte så loligt att hon ska lesa till Shanghai på tolsdag. Och jag ska ju till Skåne och Snålland så det blil inte så mycket loligheter ihop flam tills dess. Men vi lovade varandra trohet och skype och sen låtsades vi som ingenting.


Var ute med den lilla holländska hunden Jeti i Maria Alberts park. Påminde Emma om den gången i sjuan då vi gick där i parken och åt på varsin glass och två äldre killar ropade att vi skulle öva på att suga. Va? Vi var två frågetecken, får man väl hoppas. Tänk om en tjej hade ropat så åt minderåriga killar. Haha.


Sen, medan vi ändå gick där på memory lane, erinrade jag mig om alla gånger vi gått mellan Polhemsskolan och gamla folkets hus där bamba låg och hur vi gick armkrok. Armkrok! Haha. Mkt bra. Nu freestylar jag lite men Malin hade såklart sin orangea dunjacka. Att den fällde är en underdrift. Malin kom ut som en höna ur den vintertid.
I entrén på polhemsskolan fanns en inrullad tv. Tv:n hade förstås inga kanaler men en stackars eldsjäl, ni vet han som jobbade i kiosken och sålde vaniljbullar för en miljon varje dag, hade spelat in musikvideos från ZTV som rullade. Gabrielle med Rise, någon remix av Das Boot, samt valda inslag av invigningscermonin till OS i Sydney 2000. Snus i taket, jätteakvariet innehållandes en hel mängd instoppad djur och dylikt och hon sekreteraren, Gretel, som vägde lika mycket som ett hus. Hoppas hon inte googlar sitt namn. Men hon hade kjolar aka tält som svajade när hon gick i trapporna. Gud bevare den som vände blicken upp i otid och blev utsatt för den hemska synen under kjolatyget.


Tack för de ljuva åren Polhemsskolan

3 comments:

Tove said...

HELENA!! idag jak flyttade till hufvudstaden...GISSA vad som tvunget fick följa med?? jo, det är sant. den orangea jackan kommer nu fälla sina mjuka över dyyyrja fina prjyylar i storstan. WOW

Anonymous said...

insaaane :) i love it
tove ska förresten ha grattis till körkort, födelsedag och flytt.
- hil

Anonymous said...

hahahahaha, snart åkel jag o ska äta massa liiiiiis. puss emma